Bunun için kişilerin öncelikli olarak gerekli eğitimleri almaları gerekmektedir. Liseden mezun olan ve mesleki bir lisede bu alan üzerine eğitim alan kişiler tekniker unvanı ile mezun olmaktadır. Aynı zamanda kişiler teknisyenlere göre daha tecrübesiz olmakta ve belli sorunlara teknisyenler kadar müdahale edememektedir. Bunun için meslek yüksek okullarından mezun olan kişilere daha çok öncelik verilmektedir. Türkiye’de ise bu alan ile alakalı eğitim veren az sayıda üniversite bulunmaktadır. Zaman içinde yaygınlaşacak olan bu bölüm, pek çok kişi tarafından da rağbet görmektedir.
Meslek liselerinden mezun olduktan sonra beyaz eşya servis teknisyeni olmak isteyen kişiler belli bölümlerden meslek yüksek okullarına sınavsız geçiş yapabilmektedir. Bu alanda yetkinlik sağlanabilmesi için ise kişilerin mutlaka fizik ve matematik alanında başarılı olmaları gerekmektedir. Elektrik elektronik teknolojisi, endüstriyel mekanik, endüstriyel otomasyon, gemi elektroniği ve haberleşme, mekatronik, uçak teknisyenliği, otomatik kumanda, endüstriyel otomasyon teknolojisi, uçak elektroniği ve buna benzer bölümleri lise döneminde okuyan kişiler ise beyaz eşya teknisyenliği bölümüne sınavsız geçiş yapabilmektedir. Liseden sonra üniversiteye geçiş sürecinin değişiklik göstermesi ile birlikte sınavsız geçişler çok daha kolay bir hal almıştır.
Beyaz eşya teknisyeni nedir? Sorusunu soran kişiler, aynı zamanda bu kişilerin hangi bölümlerde okumaları gerektiğini de merak etmektedir. Türkiye’de bu alanda faaliyet gösteren pek çok üniversite bulunmamaktadır. Bu alanda faaliyet sahibi olan üniversiteler ise Balıkesir Üniversitesi Edremit MYO Ev Cihazları Teknolojisi bölümü, Ege Üniversitesi Ege MYO Ev Cihazları Teknolojisi bölümü ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Niksar MYO (Tokat) Ev Cihazları Teknolojisi bölümüdür. Bu alanda 2 yıl meslek eğitimi verilmektedir. 2 yıllık ön lisans diploması ile mezun olan kişiler, staj görmekte ve sonrasında istedikleri alanlarda iş hayatına başlamaktadır. Beyaz eşya teknisyenliği bölümünde fizik ve matematik ile alakalı pek çok ders okutulmakta ve mesleki becerilerin gelişmesi için de uygulama dersleri de sunulmaktadır.